1. Konu : Bir öğretmen bilgisayar alırken nelere dikkat etmelidir?

Bir öğretmen bilgisayar alırken nelere dikkat etmelidir? 

Öncelikle öğrencilerin ihtiyaç durumuna, kullanım amacına dikkat etmelidir. Bunun nedeni her düzeye göre teknolojinin farklılık göstermesi ve yaş durumlarına farklı hitap etmesidir. Öğretmen bilgisayar alırken, eğitim sorumluluğunu üstelendiği öğrencilerin , yaşı, düzeyi, bilgisayar bilgisi, bedensel özelliklerini net olarak belirlemelidir. Eğer öğrencinin genel özelliklerini bilirse daha etkili ders anlatımı söz konusu olacaktır. Uzaktan eğitimle birlikte öğrencilerin başarısı verimli bir teknoloji kullanımına bağlıdır. 
Ekran çözünürlüğüne dikkat etmeli çünkü resim temelde ekran çözünürlüğü ile ilgilidir.  Öğretmen slaytı ekrana yansıtırken veya izlerken net bir şekilde algılanmalıdır. 

Ses iletim yapısına dikkat etmelidir. Hoparlör veya ses aygıt sisteminin bozuk olması durumunda öğretmenin uzaktan eğitim süreciyle beraber mesleğini icra etmesi zorlaşır çünkü öğrencileri ile iletişimini ses kanallarıyla sağlayabilir.

Klavye yapısına dikkat etmelidir çünkü harflerin ekranda karşılığı önemlidir ve bir öğretmen iyi yazı yazma becerisine sahip olmalıdır.
Hafıza Kapasitesine (RAM), dikkat etmelidir çünkü bir öğretmen bir eğitim - öğretim yılı içerisinde çeşitli etkinliklerde bulunur ve bunlaeı dosyalara aktarır. Bu durumda kapasite önem taşır. 

Parça bulumuna dikkat etmelidir çünkü zor bulunan parçalar hem ekonomik sıkıntı yaşatır hem de zaman kaybını beraberinde getirir ki öğretmenlikte sorumluluklar zamansal anlamda geniş bir süre zarfına sahip değildir. Garantisi olmayan hiç bir parça alınmamalıdır. 

Destek Servisine dikkat edilmelidir çünkü herhangi bir aksaklık ciddi sorunları beraberinde getirebilir. Destek servisinin garanti şartlarına kendi çerçevesinde uyması gerekir. Garantisi olmayan hiç bir parça alınmamalıdır.
Network yapısına dikkat etmelidir çünkü veri aktarımı mesleğin yapısı gereği olmazsa olmazdır.

Fiyatına, fiyat performans değerlendirmesine dikkat etmelidir, hem kaliteli hem de fiyat aralığı bütçeye uygun bir bilgisayar öğretmenlere yarar sağlayacaktır çünkü öğretmenlik mesleği günümüzde maaş durumu göz önünde bulundurulursa geçim kaynağı cüzi olan bir meslektir. 

Hız durumuna dikkat etmelidir çünkü günümüz şartlarında hız vazgeçilemez bir gerekliliktir. Veri aktarım ve öğrenciyle iletişim yoluyla kurulan bağlantılar  düşünüldüğünde gereklilik arz eder. 

Kolay kullanımına dikkat etmelidir çünkü gerek sınav hazırlamada gerek uygulama kullanımında, gerek not sisteminde, gerekse dosya aktarımı işlerinde karmaşık yapılı bir bilgisayarın artı bir yarar sağlayacağı söylenemez. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

3.Konu : Açık kaynak kod, kapalı kaynak kod ve özgür yazılım hakkında araştırma yapınız ve ülke güvenliği/maliyet/etik gibi konularda fikirlerinizi yazınız.

Bilgisayar nedir? Donanım nedir? yazılım nedir? Gımp yazılım mıdır? bir üniversite öğrencisi neden iyi seviyede bilgisayar bilmelidir?

LibreOffice nedir?Ülke olarak kapalı kaynak kod, açık kaynak kod ve özgür yazılım ofis programlarından hangisini kullanmalıyız? Sebebi ile açıklayınız.Türkiye'de bir üniversiteye ofis yazılımı geliştirme sorumluluğu verilse nasıl olur? Olumlu veya olumsuz fikirlerinizi yazınız.