4.Konu : Bir kelime işlemcide 3 işlemin nasıl yapıldığını anlatınız. İstediğiniz konuları seçebilirsiniz.

Bir kelime işlemcide 3 işlemin nasıl yapıldığını anlatınız. İstediğiniz konuları seçebilirsiniz.




Word de bir kelimenin eş anlamlısını nasıl öğrenip değiştirebiliriz ?

1. Word belgesi >
2. Metin yazın >
3. Kelime seçin >
4. Eş anlamlılar menüsünden kelimenin farklı alternatif eş anlamlarına bakın.
Word belgesini açın, açılan sayfaya örnek bir metin  yazın, sonra metnin içinde yer alan herhangi bir kelimenin üzerine gelip sağ tıklayın ve kelimeyi seçin sonra açılan pencerede eş anlamlılar alt menüsü üzerine gelin alternatif terimlerin listesi karşınıza çıkacaktır bu listeden seçtiğiniz orjinal kelimenin eş anlamlarından birini seçip orjinal kelime ile değiştirebilirsiniz.

Word'de tablo oluşturmak

1.Word belgesi >
2.Araç çubuğu > Tablo Ekle
Word belgesini açın Tablo Ekle düğmesi, araç çubuğunun üzerindedir. Bu düğmeye tıklayın , karşınızda hücreleri temsil eden karelere ayrılmış küçük bir kutu çıkacaktır . İşaretçiyi kutunun içerisinde sağa doğru hareket ettirdiğinizde ( mausun düğmesini bırakmadan) seçilen kareler farklı bir renk alacaktır. Kutunun alt kısmında ise, oluşturmakta olduğunuz tablonun boyutlarıyla ilgili bilgiler görüntülenir. Bu şekilde içine istediğiniz bilgileri girip tablonuzu tasarlayabilirsiniz. 

Word'de iki sütun nasıl yapılır ? 

1.Word belgesi>
2.Metni seç>
3. Düzen>
4.Sütunlar>
Bilgisayarımızda  düzenlemek istediğimiz Word belgesini buluyoruz ve belgeyi açmak için belgenin simgesine çift tıklıyoruz. 
Düzenlemek istediğimiz metnin başlangıcına tıklıyoruz ve fareni metnin sonuna kadar sürüklüyoruz . Seçilen kısım mavi ile vurgulanacaktır. Üst Araç çubuğundan düzen sekmesine tıklıyoruz buradan da  sütunlar butonuna tıklıyoruz. Açılır menü çıkacaktır karşımıza buradan ikinci sütunu seçiyoruz ve metnimiz iki sütuna bölünecektir. burada alternatif olarak başka bir seçenek seçebilir ve metnimizi daha fazla sütuna  da bölebiliriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

3.Konu : Açık kaynak kod, kapalı kaynak kod ve özgür yazılım hakkında araştırma yapınız ve ülke güvenliği/maliyet/etik gibi konularda fikirlerinizi yazınız.

Bilgisayar nedir? Donanım nedir? yazılım nedir? Gımp yazılım mıdır? bir üniversite öğrencisi neden iyi seviyede bilgisayar bilmelidir?

LibreOffice nedir?Ülke olarak kapalı kaynak kod, açık kaynak kod ve özgür yazılım ofis programlarından hangisini kullanmalıyız? Sebebi ile açıklayınız.Türkiye'de bir üniversiteye ofis yazılımı geliştirme sorumluluğu verilse nasıl olur? Olumlu veya olumsuz fikirlerinizi yazınız.